Завершив свою роботу ювілейний, дитячий табір відпочинку для дітей та молоді з особливими потребами ,,Промінь надії,,

Як ми раніше вже повідомляли, з благословення Високопреосвяшеннішого Федора, митрополита Мукачівського і Ужгородського за ініціативи голови Молодіжного відділу Мукачівської єпархії, архімандрита Агапіта (Шпиняк) в єпархії відбувся ювілейний, 10-й дитячий табір відпочинку для дітей та молоді з особливими потребами ,,Промінь надії,,.

Благодійний табір діяв з 1 по 3 листопада 2019 року на базі готельного комплексу ,,Динамо,,, що в селі Вільхівка на Іршавщині.

В рамках роботи табору в суботу, 2 листопада для дітей була організована паломницька поїздка до Миколаївського чоловічого монастиря в с. Іза-Карпутлаш. Під час відвідин святині молодь вклонилась нетлінним мощам преподобного Олексія Карпаторуського, духовенство ж біля раки преподобного, звершило молебень за здоров’я діток та їхніх батьків. Цього ж дня діти завітали до дитячого розважального центру «Бавка» де весело провели час. Повернувшись на базу, дітки гралися з аніматорами, брали участь в конкурсах та поласували смаколиками.

В неділю, 3 листопада на запрошення намісника Георгіївського чоловічого монастиря, що в селі Заболотне, архімандрита Серефима (Вереш) за підтримки Троїцького паломника всі учасники табору мали змогу помолитись на Божественій літургії та взяти участь в таїнствах Сповіді та Причастя.

,,Жити з Богом − це жити на повні груди, жити з Богом − це безкінечно вірити тільки Йому, жити з Богом − це, щодня вчитись великої любові до всіх і кожного,, − зазначив напередодні літургії голова Єпархіального молодіжного відділу, організатор табору, архімандрит Агапіт (Шпиняк).

Теплі слова подяки організаторам табору висловили і батьки “особливих” дітей.

“Щиро дякуємо за неймовірний відпочинок для наших діток та батьків в таборі “Промінь надії” де всі гарно відпочили душею та тілом. Бачити та чути радість всіх хоч за короткий термін перебування − це щось неймовірне, а коли щасливі діти, то такими ж є і батьки. Великий уклін вам за вашу турботу, неймовірну працю та любов. Дай Бог Вам здоров’я та наснаги”, Маряна Льобко Циганюк.

.

“Маємо можливість відпочивати в православному таборі “Промінь надії”! Щиро дякуємо за гарно проведений час, усмішки на обличчях наших особливих діток. Дай Боже Вам сили, терпіння і надалі займатися просвітньою, місіонерською справою. Ми Вас любимо. Творіть добро, поки є час”, Віка Колод.

За словами організаторів в цьому таборі “кожна дитина відчуває себе потрібною, кожне маля розуміє, що його так звані вади, як кажуть в соціумі − це дарунок Божий, а кожна мама може хоч трохи відчути підтримку, адже їм буває дуже важко”, Марселіна Долежалова.

За матеріалами:

Іршавське молодіжне братство імені Іоанна Предтечі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.