4 листопада – День народження у митрополита Феодора

Вітання

з нагоди Дня народження

Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського

і Ужгородського

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

Ваше сьогоднішнє особисте свято є святом для всіх нас! Тому й вітання Вам линуть без упину.

Зрозумівши, що “Господь благий, і лагідний, і многомилостивий до всіх, хто призиває Його” (Пс. 85:5), Ви забажали посвятити Спасителю своє життя, принесли монаші обіти і прийняли священний сан. Це було початком Вашого духовного сходження…

Бачачи Вашу старанність, Господь зарахував Вас до наступників апостолів і судив здійснювати архієрейське служіння, щедро обдарувавши безліччю талантів: простоти і мудрості; воістину батьківського довготерпіння; мудрого духовного наставництва. А також найдорожчим даром, який може дати Господь – даром Любові Христової.

У цей знаменний день, владико, Ваша паства дякує Богові, що по Його благому Промислу Ви з’явилися в житті кожного із нас, в долях усіх тих людей, піклування про порятунок яких Ви несете у своєму серці.

Своєю безмежною батьківською любов’ю Ви так щедро наділяєте всіх, що кожен з нас завжди відчуває це в серці. Та любов Ваша є дуже мудрою і не позбавлена нотки строгості.

Вашим старанним служінням Богу і Церкві Ви з чуйністю і терпінням ведете нас шляхом Господнім.

Ми від щирого серця дякуємо Вам, дорогий Архіпастирю, за турботу, яку Ви щедро проявляєте до всіх нужденних. За щиру участь в долі кожного з нас, за чуйність і зворушливу увагу до наших проблем. Низький Вам уклін за кожну Вашу молитву, за кожну Вашу проповідь, що дають нам відповіді на багато найважливіших життєвих питань і надію в нелегкий час.

Будучи наділеним єпископським саном, нині Ви зі владою проповідуєте Слово Боже близьким і далеким, “звіщаєте чесноти Того, Хто покликав вас iз темряви до дивного світла Свого” (1 Пет. 2:9).

Молитовно бажаємо, щоб Дух Святий і надалі зміцнював і надихав Вас у багатоважкому святительському служінні! Щоб безліч благих справ, вчинених Вами, множилися і служили на благо нашого народу, користь Церкви Христової і славу Божу!

Молимося про Ваше здоров’я духовне і тілесне, щоби Господь помножив житіє Ваше на “благая і на многая літа!”

Священнослужителі, чернецтво та віряни

Мукачівської Православної єпархії

1 коментар

  1. Вітаю Владику з Днем НАРОДЖЕННЯ!!! Бажаю здоров’я й Божої Благодаті, многая літа!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.