УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в закладанні та освяченні наріжного каменю під майбутній пам’ятник жертвам голодоморів в Україні

В останню суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. В обласному центрі в щорічний національний пам’ятний день відбуваються траурні ходи, закладання пам’ятних каменів, запалення свічок.

Заходи розпочалися о 1030 на площі Поштовій. Представники органів влади, релігійних конфесій, свідки голодомору та молодь зі свічками в руках сформували колону, яка вирушила до місця спорудження пам’ятника жертвам голодоморів в Україні (район медфаку УжНУ). Там священнослужителі разом з представниками влади звершили закладання та освячення наріжного каменю під майбутній пам’ятник жертвам голодоморів в Україні.

На запрошення організаторів участь в дійстві взяла і Мукачівська Православна єпархія. З благословення керуючого Мукачівською єпархією високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в освяченні взяв намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії – архімандрит Марк (Куштан).

Після освячення каменю та поминальної панахиди присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду. Керівники області, міста, священнослужителі та громадськість запалили свічки пам’яті.

Нагадаємо, що у день пам’яті жертв голодоморів в Україні в храмах та обителях Мукачівської Православаної єпархії звершено поминальні богослужіння та панахиди.

Заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні продовжаться о 15.30 на площі Театральній в Ужгороді. О 16:00 закарпатці долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті», приєднатися до якої можна запаливши свічку у вікні оселі із настанням темряви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.