Довгоочікуваний табір «Камо грядеши» – відкрився! (+ФОТО)

Нарешті! Довгоочікуваний, щорічний, дитячий, духовно-просвітницький, літній табір «Камо грядеши» – відкрився! Старі – нові друзі, а це 70 дітей із Закарпаття зі сльозами радості зустрічали один одного на турбазі «Смерековий камінь» в чудовому урочищі «Камянка», що на Іршавщині в селі Осій.

На відкриття табору завітав і наш архієрей, владика Мукачівський і Ужгородський Феодор. Молимося в монастирі святого великомученика Пантелеймона, далі живе спілкування в храмі, обід, всі прощаються з батьками і ми залишаємося самі без нікого. Чотири священики і три вихователі стають відразу дітьми.

Чудесне повітря, карпатські гори, бурхливий потічок і надприродня краса природи все це біля нас поруч. Ось воно. А ще ми молимося вже другий день зранку і ввечері в Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі, який поряд з нами на відстані 200 метрів.

Писати можна багато, але сюди потрібно приїхати, щоб зрозуміти написане… Ой, чуть не забув. Цього року у нас з’явилася своєрідна валюта – грядешик:) За кожну добру справу кожна дитина отримає один «грядешик», а в кінці табору на «Веселій ярмарці» зможе за цей «грядешик» купити собі будь-що:)

І ще. Кожен, коли зайшов у свою кімнату отримав своєрідний лист від Бога з обов’язковими добрими справами. Прочитайте і Ви його. Можливо, Вам стане краще і тепліше на душі.

«Привіт:) Тобі, напевно, дивно, що Я звертаюся до тебе через листа. Вибач, просто спочатку у мене багато справ, а потім і ти зайнятий… В кінці так виходить, що ми ніяк не можемо поговорити. Але тепер все буде інакше. Наступні 10 днів Я проведу з тобою. Ми будемо багато говорити, сміятися, грати в ігри. Ти знайдеш тут нових друзів, зможеш поговорити зі священиками. Але головне те, що ми постійно будемо разом. Не ображайся, якщо, часом, тобі доведеться шукати Мої відповіді у тиші. Прошу тебе бути терпеливим, добрим, щирим, відкритим. Не бійся зізнаватися у помилках і всіма силами спробуй змінитися. Я добре знаю, що твоє маленьке сердечко дивовижне. Тримай його у чистоті і наповнюй тільки гарними відчуттями.

Я не тільки твій Бог, Я ще і Друг. Дуже хочу, щоб ти пам’ятав: у будь-який час доби, яка б ситуація не склалася промов до Мене, і Я одразу підтримаю тебе. Коли ж Я особисто не зможу прийти, то замість мене до тебе прийде друг, якого ти тут знайдеш, або твій вожатий, або хтось із цих веселих таборових священників.

Сьогодні твій перший день у «Камо грядеш». Наступні 10 днів – це можливість стати кращим у 10 разів. Я прошу тебе: не лінуйся ранком вставати, вмиватися, робити зарядку. Якщо чесно Я теж її не дуже люблю, але це корисно для здоровʼя.

Всі, хто оточуватимуть тебе упродовж цих 10 днів – з усіх сил намагатимуться зробити їх незабутніми. Я не буду для тебе навʼязливим, але прошу: під час ранкових, вечірніх молитов відкрий мені своє серце. А коли ти прийдеш на Службу Божу, там Я відкриюся тобі.

Я багато пишу тобі. Все через те, що не можу стримати радість, від того, що ти не побоявся прийти до Мене. Я завершуватиму. І дуже сподіваюся, що ми з тобою переможемо не в одних іграх:)

І ще. Якщо ти читаєш цей лист тобі і Мені дуже пощастило! Ми зустрілися разом! Я дуже сумував за тобою весь рік! Я радий тебе бачити тут і радій, що ти вибрав власне наш табір!

10 днів ми разом будемо сміятися, плакати, молитися і робити добрі справи! До листа  додаю тобі 8 обов’язкових завдань, які Я , сподіваюся,  ти встигнеш зробити!

Якщо серед іншого ти зробиш то, ти станеш – іншим! Подаруй добро іншим і тобі назад повернеться в 100 разів більше! А ще, за це ти отримаєш один «грядешик»:)

З любовʼю і вірою в тебе, твій Друг!

  1. Пробачити друга
  2. Зробити подарунок
  3. Допомогти другу
  4. Вивчити молитву
  5. Стримати гнів
  6. Побороти лінь.
  7. Зроби скульптуру
  8. Написати листа Богу».

Поки що все……:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.