УЖГОРОД. В день професійного свята волонтери Закарпаття отримали єпархіальні нагороди

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН.

В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Що побажати на День волонтера 2023 та як красиво подякувати тим, хто ніколи не проходить повз біду – у добірці нижче.

Волонтерство – це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей і тварин по всьому світу отримують необхідну допомогу.

Роль волонтерів в Україні зараз, під час війни, важко переоцінити. Волонтери – одні з тих, хто завжди стоїть за спиною військових та допомагає їм, а також українцям на окупованих територіях, часто ризикуючи власним життям. Сьогодні волонтери – найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух обʼєднує всі міста й громади держави та всі соціальні групи. Це ідея, яка залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу.

5 грудня, з благословіння Високопреосвященнішого Феодора митрополита Мукачівського і Ужгородського, протоієрей Петро Бабяк вручив нагороди волонтерам, які жертовно несуть свою благу та добру місію в служінні ближнім.

У своєму слові протоієрей Петро передав благословіння всім нагородженим від керуючого архієрея та висловив слова подяки за плідну працю волонтерам Руху підтримки Закарпатських військових за той вагомий внесок та самопожертву для блага ближніх та наших захисників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.