УКРАЇНА−ГРЕЦІЯ−ІТАЛІЯ. Віряни єпархії вклонилися всесвітнім святиням, біля яких молилися за перемогу ЗСУ та наших захисників

З 04 по 14 жовтня з благословіння керуючого Мукачівської єпархії Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського відбулася велика паломницька поїздка до святинь Греції та Італії.

Поїздку очолював благочинний м. Ужгород, протоієрей Володимир Гуй. Участь в паломництві взяли віряни багатьох ужгородських та єпархіальних парафій.

Під час паломництва віряни відвідали святі місця Греції, взяли участь навколоострівній подорожі Святої Гори Афон під час чого ченці Святої Гори на паром привезли для поклоніння святині з обителей Афона.

Також прочани відвідали собор св. Димитрія Солунського в м. Солоніки де вклонилися мощам великомученика Димитрія.

Крім того віряни відвідали: собор святої Елени, монастир ап. Іоана Богослова, вклонилися мощам св. Арсенія Каппадокійського та могилі св. Паїсія Святогорця, монастир святої великомуч. Анастасії.

Прочани побували також на о. Егіна, де вклонилися мощам святого Нектария Егінського, відвідали м. Патри (собор апостола Андрія Первозваного), острів Кефалонія (собор Успіння Пресвятої Богородиці).

Біля кожної святині паломники паломники на розспів співали акафіст за перемогу ЗСУ за здоровʼя наших воїнів та за мир в Україні.

Прочани також побували на острові Корфу, де вклонилися мощам св. Спиридона Триміфунтського, і взяли участь в Божественній літургії під час якої молились за пермогу нашого війська над окупантом та мир в нашій Державі.

Опісля віряни відвідали храм св. Феодори, монастир Пресвятої Богородиці Касопітри, монастир св. Параскеви Римської, монастир Пресвятої Богородиці Животворяще Джерело, монастир Влахернської Богородиці (чудовторна ікона та частиця Поясу Пресвятої Богородиці), монастир Пантократор камарела чудотворна ікона Пресвятої Богородиці Кіра Ангелів.

Згодом, віряни на паромі відправились в Італію де відвідали Базиліку святого Миколая Чудотворця Мирлікійського. Тут була відслужена Божественна літургія на якій майже всі паломники прийняли Святе Причастя, далі був відспіваний акафіст святому Миколаю Чудотворцю за мир в Українській Державі та за всіх воїнів, які боронять нашу країну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.