РАКОШИНО. Ювілейне богослужіння з нагоди 100-річчя від заснування Свято-Покровського храму обителі

14 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, в Свято-Покровському чоловічому монастирі було звершено святкову архієрейську Божественну літургію.

З благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського богослужіння очолив вікарій Предстоятеля УПЦ Високопреосвященніший Іоасаф, митрополит Васильківський в співслужінні керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого митрополита Феодора, Преосвященнішого Іларія єпископа Свалявського, духовенства обителі та гостей в священному сані.

Цьогоріч в виповнюється ювілей − 100-річчя від заснування Свято-Покровського храму обителі.

Під час літургії підносилась сугуба молитва за мир на Українській землі, за припинення війни та військовослужбовців ЗСУ.

За богослужінням було звершено хіротонію. Студента Київської духовної семінарії, диякона Іоанна Трикур керуючий архієрей рукоположив в сан ієрея.

Після завершення літургії було звершено хресний хід, після якого архіпастир привітав настоятеля обителі архімандрита Митрофана (Шимон), братію та всіх присутніх з престольним святом. Владика побажав, щоб Покров та заступництво Цариці небесної були завжди над нами, нашими рідними та Українською землею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.