ЗАРІЧЕВО. В день молитовної пам’яті рівноапостольної Марії Магдалини в Благовіщенському храмі обителі освячено новий престол

4 серпня, в день молитовної памʼяті святої рівноапостольної Марії Магдалини, покровительки жіночого монастиря в селі Зарічево, відбулося святкове богослужіння.

Божественну літургію очолив керуючий Мукачівської єпархії, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

Владиці Феодору співслужив Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський, духовенство єпархії та гості у священному сані.

Перед початком літургії, архієреї разом з духовенством звершили чин освячення нового престолу та іконостасу в головному – Благовіщенському храмі обителі.

За богослужінням архієреї з духовенством та вірянами помолились про мир на Українській землі; про позбавлення від ворога; про перемогу ЗСУ над ворогом; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Владика Феодор прочитав особливу молитву, у якій попросив у Бога милості українському народу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полнених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після завершення богослужіння, навколо храму було звершено Хресний хід, після якого митрополит Феодор звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Архіпастир привітав всіх з престольним святом, висловив подяку настоятельці монастиря, ігумені Варварі (Поп), сестрам обителі та всім присутнім за труди в славу Святої Церкви і призвав на всіх присутніх Боже благословіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.