ШВЕЙЦАРІЯ-УКРАЇНА. За підтримки Асоціації Українців в Швейцарії єпархія взяла участь в передачі медичного устаткування для Іршавської лікарні

В останній день весни Іршавська міська лікарня поповнилася життєвонеобхідними приладами.

За сприяння Асоціації Українців в Швейцарії для лікарні було закуплено: Електрокардіограф “БІОМЕД” ВЕ300 (18500 грн.), Електрокардіограф “БІОМЕД” ВЕ1200В (37000 грн.), Ноші медичні «БІОМЕД» B04 (23400 грн.), Відсмоктувач “БІОМЕД” 7Е-А (3460 грн.), Насос шприцевий “БІОМЕД” M200A (18700 грн.), Кушетки КРП (2 шт. по 4500 грн.). Загальна сумма 110960 грн.

Крім цього на потреби лікарні було передано одіяла, подушки, постільну білизну, тощо.

Безпосередню участь в придбанні передачі устаткування взяв Молодіжний відділ Мукачівської єпархії в лиці Іршавської молодіжки.

Перед отриманням препаратів з благословення керуючого мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського медичне обладння було освячено.
З благословення Владики Феодора, чин освячення у співслужінні священників Іршавського благочиння звершив благочинний району, протоієрей Іван Лупак.

Своїми емоціями від події поділилася заступник голови Молодіжного відділу єпархії, волонтер Марселіна Келемен:

“Ми дуже чекали цю подію, щоб змогти хоть трохи підтримати нашу міську лікарню. В нас дуже хороші лікарі, які лікують і рятують сотні життів. Сергій Васильович Караслай та весь колектив лікарні прикладає багато зусиль, щоб під час війни рятувати людей. Зараз важкий час в нашій країні, тому ми щиро дякуємо Асоціації Українців в Швейцярії за такий вагомий внесок та підтримку. Українці де б вони не були серцем та душею, завжди тут на рідній землі і цей вчинок доказує цей факт. Щиро Вам дякуємо! Велика подяка ГО Волонтерам Закарпаття та всій нашій молоді. Надалі просимо молитв за нащого наставника архімандрит Агапіта (Шпиняк), який зараз продовжує реабілітацію і який серцем з нами. Велика подяка нашому правлячому митрополиту Феодору за його святі молитви. Дякуємо нашому благоччиному о. Івану та клірикам єпархії, котрі сьогодні прийшли та освятили все закуплене обладнання. Творімо добро поки є час”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.