Митрополита Феодора в рейтингу ТОП-100 впливових людей Закарпаття номіновано на перше місце

Мукачівська Православна єпархія вітає свого керуючого Архіпастиря, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського з високим визнанням в номінації «Релігія».
В щорічному рейтингу найвпливовіших лідерів Закарпаття, Владика зайняв перше місце в номінації «Релігія».
Вперше у списку впливових людей, тоді ще у сані єпископа Української Православної Церкви дипломат, філософ, духівник Владика Феодор з’явився у 2008 році. Зараз, вже в сані митрополита, Феодор, є єдиним із найвпливовіших церковних ієрархів на Закарпатті, очолює численну за кількістю парафій релігійну структуру краю. Слово священика – авторитетне, а слово церковного керівника – авторитетне в квадраті. Принаймні для дисциплінованих прихожан.
Митрополит Феодор є відкритим в спілкуванні з журналістами, чого бракує багатьом керівникам церкви. В одному з своїх інтерв’ю він наголосив, що його місія – зберегти мир і стабільність у краї. «У мене є особисті симпатії до людей, які захищають інтереси Церкви. Своїм першим указом я, як єпископ, заборонив священникам балотуватися у будь-яку гілку влади. Політикою священика повинні бути олтар, церква, народ Божий, паства» (із інтерв’ю газеті «ЯСНО»).
На думку керівника Мукачівської єпархії мусять зважати представники влади, його підтримують у бізнесових колах та хочуть бачити серед своїх гостей. І, незважаючи на те, що Церква відокремлена від справ світських, вплив митрополита і в цій сфері значний. У минулому році, з нагоди 29-ї річниці Незалежності України президент Володимир Зеленський відзначив митрополита Феодора орденом «За заслуги» II ступеня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.