УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в засіданні Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття

03 вересня 2020 року у Центрі культур національних меншин Закарпаття, що в м. Ужгороді відбулася робоча зустріч начальника Управління національностей та релігій облдержадміністрації Йосипа Резеша з членами Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття (МДРЗ).

На запрошення організаторів зустрічі участь в засіданні з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського взяли секретар Єпархіального управління Мукачівської єпархії Української Православної Церкви, протоієрей Віктор Місо та благочинний міста над Латорицею, протоієрей Петро Лях.

Разом з тим в роботі засіданні брали участь: секретар управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) о. Сергій Ємець, синкел у справах духовенства Мукачівської греко-католицької єпархії о. Михайло Баник, священик релігійної громади римсько-католицької церкви м. Ужгород o. Мирон Петенко, голова Закарпатського обласного об’єднання Української церкви християн віри євангельської Віктор Хрипта, уповноважений представник громад адвентистів сьомого дня у Закарпатській області Іван Кричфалуші, голова релігійної громади євангельських християн-баптистів м. Мукачево Тимофій Димченко, священик релігійної громади Української Православної Церкви (Православної Церкви України) м. Мукачево о. Сергій Потюк, пастор релігійної громали Церкви Авентстів Сьомого Дня м. Мукачево Анатолій Тершак.

Насамперед, Йосип Резеш висловив співчуття з приводу смерті колишнього головуючого Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, єпископа Української Євангельської Церкви Василя Райчинця та єпарха Мукачівської греко-католицької єпархії владики Мілана Шашіка.

У ході зустрічі керівник Управління національностей та релігій облдержадміністрації подякував членам МДРЗ за турботу і зусилля, які вони докладають для утвердження міжконфесійного миру, спокою в області; проінформував присутніх та підбив підсумки роботи управління національностей та релігій облдержадміністрації за чотири роки.

У своїх виступах члени Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття виступили з пропозиціями щодо подальшої співпраці Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, релігійних управлінь, об’єднань області та управління національностей та релігій облдержадміністрації.

Насамкінець, присутні члени Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття подякували Йосипу Резешу за проведену роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.