УЖГОРОД. Єпархія взяла участь у вшануванні 206-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 6 березня, на площі Народній в Ужгороді відбулися урочистості з нагоди відзначення 206-ої річниці від дня народження видатного українського поета, генія нашого народу Тараса Григоровича Шевченка. Про це повідомляє сайт Закарпатської Обласної Ради, https://zakarpat-rada.gov.ua.

Участь у заході взяли: перший заступник голови облради Йосип Борто, в.о. голови ОДА Олексій Гетманенко, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, депутати різних рівнів, керівники обласних установ та релігійних організацій, митці та ін.

На запрошення організаторів заходу з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяло й духовенство єпархії.

В покладанні квітів до підніжжя пам´ятника Кобзарю разом з намісником Ужгородського чоловічого монастиря, архімандритом Марком (Куштан) взяло чернецтво обителі.

Розпочалось дійство з музичного позивного «Реве та стогне Дніпр широкий» та Гімну України.

Народна артистка України Лариса Білак виконала літературну композицію на вірші Т. Шевченка, а викладачка Ужгородського інституту культури і мистецтва Марія Мартинюк виконала на бандурі пісню «Зоре моя вечірняя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.