22 грудня при участі Недільних шкіл Мукачівщини відбулися: святковий концерт, молебень та зустріч з підопічними Мукачівського Психоневрологічного інтернату N1.

З благословіння митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора була організована зустріч двох Недільних шкіл − школи «Камо Грядеши», яка діє при Свято-Вознесенському храмі м. Мукачева та Недільної школи Росвигівського кафедрального собору Мукачева.

Керівники шкіл, а це: протоієрей Тарас Шелельо, вихователь Наталія Смужаниця, протоієрей Вадим Гайдиш, вихователі Емілія Машіко, Христина Симулик − влаштували дітлахам справжнє свято спілкування.

Передусім ми привітали підопічних Психоневрологічного інтернату N1, пише в своє пості Емілія Машіко. Далі для них концерт. Під час концерту дітки розповідали багато віршиків, відтворювали життєві події, молилися та прославляли Миколая чудотворця, роздавали солоденькі подаруночки!

Опісля отцями був звершений молебень до святителя Миколая, Архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, після якого, наші батюшки отець Вадим та отець Тарасій, звернулися з словами проповіді до діток! Як зазначив настоятель храму «Православ’я − це не тільки в рамках храму – богослужіння, але й жива бесіда, робота поза межами зустрічі…. Жива, духовна, просвітницька робота між молодим поколінням, живе виховання на принципах християнської моралі».

Далі відбулася трапеза, до якої напереродні готувалися наші учні та прихожани храму… Було зліплено близько 600 вареників. За трапезою ми згадували моменти з літнього табору, спілкувалися, сміялися, насолоджувалися гарно проведеним часом.

Ми раді, що дві Недільні школи зустрілися! Табір «Камо Грядеши» нас об’єднав, ми стали однією сім’єю. «Камо Грядеши- це стан душі»!

Дуже добре, що є можливість та бажання організовувати такі зустрічі, адже це є великим досвідом і наші вихованці – це майбутнє нашої Церкви. В нас ще багато ідей, тому надалі будемо старатися, влаштовувати масштабніші зустрічі та розвиватися!

Отже, дякуємо Недільній школі Росвигівського собору за візит, дякуємо всім, хто взяв участь у підготовці, ну і звичайно найбільша подяка нашим діткам без яких не здійснився б цей концерт, а також отцу Вадиму та вихователям, які отримали подяки!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.