УЖГОРОД. До Свято-Михайлівського храму Минаю прибув ковчег з частиною одягу святителя Спиридона

25 грудня, в понеділок 30-го тижня після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті святителя Спиридона, єпископа Тримифунтського, чудотворця (біля 348) керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Архангело-Михайлівський храм міста Ужгорода (район Минай).

У загальнодержавний вихідний день на архієрейське богослужіння прибула велика кількість вірників з усього Ужгородського району.

Його Високопреосвященству співслужило чисельне духовенство єпархії, зокрема й Ужгородського району.

Як завжди сердечною й посиленою була молитва за примирення.

Прикрашав Божественну літургію спів семінарського хору з міста Одеси та жіночого приходського хору.

Знаменною подією цього дня стало те, що трудами настоятеля храму прот. Іоанна Ваша з благословіння Митрополита Керкірського Нектарія для молитовного поклоніння православного народу Закарпаття, була передана святиня від святителя Спиридона – частина його одягу.

Після звершеного владикою молебню до святителя, сотні прихожан та паломників мали унікальну можливість приложитись до великої святині, котра надалі постійно перебуватиме у даному храмі.

Наприкінці владика Феодор звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій розкрив смиренний образ і труди святителя Спиридона, єпископа Тримифунтського.

В кінці архієрей закликав на всіх Боже благословення.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.