НОВЕ ДАВИДКОВО. Престольне свято Свято-Варваринського храму села

17 грудня, в 28-у неділю після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті великомучениці Варвари, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський разом з духовенством звершив архієрейське богослужіння в Свято-Варваринському храмі села Нове Давидково, що на Мукачівщині.

Цього дня стіни Варваринського храму не вміщали в собі сотні вірян, парафіян та гостей, які зібралися аби вшанувати пам’ять святої.

Архіпастиря разом з вихованцями Недільної школи зустрічав настоятель храму, протоієрей Іван Стойка.

Владиці співслужили клірики двох єпархій: Мукачівської та Хустської.

В кінці богослужіння архієрей звернувся до присутніх з повчальним словом.

Насамкінець до святої великомучениці Варвари був відслужений молебень, після чого владика призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Нагадаємо, що завтра, 18 грудня, в понеділок 29-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті преподобного Савви Освященного (532) та переддень пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця (біля 345), керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершить Всенічне богослужіння в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері “Почаївська”. Початок: 1600.

З історії храму: Свято-Варваринський храм в селі Нове Давидково є першим храмом на честь цієї святої в Мукачівській єпархії. Його освячення звершив 17 грудня 2014 року керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Детальніше про храм, його освячення та становлення читайте наші матеріали:

В Новому Давидкові з’явився ще один храм
Владика Феодор звершив архієрейське богослужіння в Свято-Варваринському храмі села Нове Давидково

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.