Владика Феодор звершив архієрейське богослужіння в Свято-Варваринському храмі села Нове Давидково

17 грудня в день молитовної пам’яті великомучениці Варвари, керуючий єпархією − Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Варваринському храмі в с. Нове Давидково, що на Мукачівщині.

Свого архіпастиря разом з дітками недільної школи зустрічав настоятель храму – ієрей Іоанн Стойка.

Владиці співслужили клірики двох єпархій: Мукачівської та Хустської. Зокрема, секретар Мукачівської єпархії − протоієрей Віктор Місо, благочинний Свалявського району − протоієрей Василій Барна, Мукачівського першого благочиння − протоієрей Михайло Пак, Перечинського благочиння − протоієрей Володимир Грицько, намісник Грушівського Свято-Архангело-Михайлівського чоловічого монастиря − архімандрит Петро (Країло), благочинний Грушівського монастиря − ігумен Пімен (Мацола) та клірики Мукачівської єпархії. Участь в богослужінні також взяла настоятельниця Домбокського Свято-Успенського жіночого монастиря − ігуменя Катерина (Іванчо).

В кінці богослужіння архієрей звернувся до присутніх зі словом проповіді.

Насамкінець  до великомучениці Варвари був відслужений молебень, після чого владика призвав на усіх Боже благословення.

З історії: Свято-Варваринський храм є першим храмом на честь цієї святої в Мукачівській єпархії. Його освячення звершив 17 грудня 2014 року архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.