Архієрейське богослужіння в день престольного свята Зарічевського монастиря

7 квітня, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці Зарічевський жіночий монастир на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини з архіпастирським візитом відвідав керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

При вході в обитель владику зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Варвара (Поп).

На монашу гору «Голицю», що в с. Зарічево, цього дня зібралося чимало вірників.

Архієрею на Божественній літургії співслужило духовенство єпархії.

Присутніми на богослужінні були й представники влади.

Після літургії архієпископ Феодор звернувся до присутніх зі словом проповіді, після чого привітав настоятельку та сестер обителі з другим престольним святом.

«Чистоту і смирення Божої Матері важко описати словами. Пресвята Богородиця у смиренному і кроткому духові серця корилася волі Божій. Світом керує Бог, і Божа Матір, яка виховувалася при храмі, добре про це знала. І саме тому в житті нашому людські стратегії є зайвими й непотрібними. Ми ж так звикли робити будь-які плани, вибудовувати свої тактичні й стратегічні думки… Запам’ятайте, дорогі браття і сестри, слова преподобного Паїсія Святогорця: останнє слово завжди за Богом! Ми можемо планувати будь-що, мати будь-які мрії, наміри – буде так, як Богу угодно! Преп. Серафим Вирицький казав: «Не так як ти хочеш, а як Бог дасть», а у молитві Господній є такі слова: «Да буде воля Твоя!». Так-от, якщо людина покорилася волі Божій, то в своєму житті ніколи не буде страждати, незалежно від того яким би не було її життя – знатиме, що це по волі Господній!», – наголосив архіпастир.

В кінці архієрей призвав на всіх Боже благословення.

Для довідки: Перечинщина – край, у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри північних кордонів єпархії.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.