17 лютого в кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що в Мукачеві керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський провів збори відразу чотирьох благочинь Мукачівської єпархії.

Зокрема, благочиння міста Мукачева, Мукачівського районного благочиння № 1, Мукачівського районного благочиння № 2 та Берегівського благочиння.

Участь в зборах взяли всі священнослужителі вказаних благочинь, а також секретар Єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо, благочинний Мукачева, протоієрей Петро Лях, благочинний Мукачівського благочиння № 1, протоієрей Михайло Пак,  благочинний Мукачівського благочиння № 2, протоієрей Димитрій Феньо та благочинний Берегівського благочиння, Омелян Войтович.

Збори благочиння, як і завжди розпочалися з молитви. Керуючий єпархією ознайомив всіх священників з останніми подіями в житті Української Православної Церкви загалом та Мукачівської Православної єпархії зокрема.

Благочинні виступили з короткими звітами про стан парафіяльних справ. Були підведені підсумки роботи настоятелів, розглянуті питання життєдіяльності ввірених їм парафій в 2016 році. Також на розгляд були поставлені нагальні питання, які потребують вирішення. Зокрема мова йшла про координацію робіт недільних шкіл на парафіях та посилення пастирського служіння серед молоді та соціально незахищених верств населення.

Також в ході зборів були заплановані дати проведення наступних зібрань духовенства.

По завершенні владика Феодор щиросердечно подякував благочинним та настоятелям храмів за пастирську роботу на місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.