28 липня, у день святкування Хрещення Русі і день молитовної пам’яті карпатського подвижника преподобного Іова Угольського, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, Іршавська молодіжка після участі в Божественній Літургії поспішила виконати обов’язки християн, відвідавши тих, хто потребує допомоги.

Протягом двох тижнів за підтримки голови братства, ієромонаха Агапіта (Шпиняка) молодіжка ретельно готувалась до благодійної акції, яку запланували провести саме в торжественний день, 28-го липня.

Загалом молодь розвезла людям, які знаходяться у важких життєвих обставинах понад 800 кілограмів овочів, а також різних круп, хліба, який випікали власноруч. Окрім того, протягом певного періоду спільними зусиллями збирались певні речі, зокрема й одяг.

За насичений день братчики звісно були стомлені, адже зроблено було  немало.

«Молитвами дорогого владики Феодора ми відвідали понад сорок неблагополучних сімей, сім’ї, де проживають дітки-інваліди і діти загиблих в АТО, а також вже рідних і знайомих дідусів і бабусь, якими братство опікується, – розповідає голова братства, ієромонах Агапіт. – На сьогодні є сотні і навіть тисячі людей, яким потрібна допомога і підтримка. Не завжди вона має бути фінансовою чи матеріальною, іноді досить утішити і зігріти добрим словом. Тому ми повинні старатись зігрівати і допомогати іншим найперше добротою свого серця, а вже потім по силах матеріально. Тож закликаємо усіх небайдужих творити добро поки є час!».

Іршавське молодіжне братство

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.