Мукачівська єпархія Української Православної Церкви одна з небагатьох де влітку діють відразу кілька різноманітних духовно-просвітницьких молодіжних таборів.

Станом на літо 2016 року в нашій єпархії є такі табори: «Камо грядеши», «Стежина добра» та «Крапелька любові».

Повірте, друзі, кожен з цих таборів – це окрема історія появи, окремий світ сприйняття, принципи виховання, особлива педагогіка, «свій дух», лице, проте всі ці табори об’єднує одне – стремління, через відчуття присутності Неба в житті дітей, стати кращими…

Всі ці табори проводяться по принципу каскаду – один за одним. Останнім по часу є табір «Крапелька любові»…

Літній дитячий табір «Крапелька любові», який організовує і духовно опікає з благословення керуючого Мукачівською єпархією, високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Свято-Покровський чоловічий монастир що у селі Ракошино цього року відбувся уже вп’яте! До речі, користуючись нагодою – ВІТАЄМО 😉 ))))

Так ось. 28-го липня, в день пам’яті рівноапостольного Великого князя Володимира для того щоб привітати з ювілеєм «Крапельчан» дитячий православний літній табір відвідав і владика Феодор.

У своєму слові архіпастир привітав маленьких «крапельчан» з п’ятирічним ювілеєм, побажав Божого благословіння та успіхів в духовному вдосконаленні.

Не обійшлося і без сюрпризів. Святкове вечірнє торжество завершилось концертом і фаєр шоу.

З історії табору! Особливістю «Крапельки любові» є те, що вона єдиний наметовий табір у нашій єпархії. Молодь принципово живе у наметах на природі!

Отож 5 днів на свіжому повітрі, готування їжі на відкритому вогні, виживання у диких умовах – все для того, аби побачити Божий дотик у всьому, що є навколо нас.

Щороку життям табору і його буттям займається ціла команда організаторів. Це: настоятель монастиря, архімандрит Митрофан, архімандрит Мілетій, благочинний монастиря, архімандрит Лаврентій, насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, ієромонах Нікон, з Ракошинської обителі. Допомагають їм студенти УжНУ, (особливо – креативна Світлана Лапига), медичний персонал та спеціально запрошені для цього гості.

Розпорядок дня, як завжди, традиційний: підйом, умивання, зарядка, сніданок, біблійний урок, майстер-класи, таборові ігри, квестування, вечірні посиденьки, молитви. Загалом на день, кожен із «крапельчан» має всього три години вільного часу.

Діти на весь період поділені на три групи, перебуваючи у яких, вони вчаться тим чи іншим розвиваючим напрямкам. Діє в таборі кілька творчих майстерень.

Є традиційний біблійний урок, який проводить архімандрит Лаврентій.

Два види спортивних естафет на день, окремі інтелектуальні конкурси, робота у команді та прояв себе, як особистості – організатори намагаються охопити за короткий період багато аспектів роботи.

Щоранку та щовечора молитви біля ікони Божої Матері, перегляд мультфільмів на біблійну тематику, співи, запитання та відповіді, спілкування із священиками…і т.д.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.