Untitled-11 лютого 2016 року виповнилося 85-ть років з дня народження одного з найвідоміших і титулованих наших земляків – Володимира Васильовича Микити – академіка Академії мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Т.Г.Шевченка, народного художника України.

5 лютого з нагоди ювілею митця в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая відбулася ретроспективна виставка його творів.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського привітати ювіляра разом з усім інтелектуальним бомондом Ужгорода та Закарпаття прибули секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо та голова Інформаційного відділу – протоієрей Олександр Монич. Секретар єпархії перед присутніми зачитав ювіляру вітальну адресу владики.

У вітанні серед іншого владика зауважив: «Користуючись нагодою сердечно вітаю Вас з днем не тільки народження, але й проведенням особистої ретроспективної виставки, своїх найкращих творів, які Ви самостійно відібрали до ювілею. Приємно також відзначити Ваш високий професійний рівень. Радує серце, що Ваші роботи вписані золотими буквами у золотий фонд мистецького світу і Ви продовжуєте лінію всесвітньовідомих закарпатських художників – Йосипа Бокшая, Федора Манайла, Адальберта Ерделі, Андрія Коцки, Антона Кашшая, Ернеста Контратовича, Гавриїла Глюка, Шандора Петкі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.