6 лютого керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами та духівник обителі – архімандрит Даниїл (Дзібенчук).

Під час богослужіння владкдика звершив освячення домового храму на честь преподобного Олексія (Кабалюка).

Наприкінці богослужіння керуючий єпархією звернувся до вірян та сестер обителі з архіпастирським словом.

В кінці владика привітав настоятельницю обителі, ігуменю Катерину зі святом.

Нагадаємо, що місіонерська діяльність преподобного Олексія (Кабалюка) безпосередньо повязана з Домбокським монастирем. Попри всі пережиті великі страждання й переслідування архімандрит Алексій дожив до сімдесятирічного віку та 2 грудня 1947 р помер у Домбокському монастирі. Звідти його тіло було перевезено до Ізького монастиря, де поховано на братському кладовищі. 13 березня 1999 р. відбулося віднайдення мощей о. Олексія. 21 жовтня 2001 р. канонізований УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабодан), під іменем преподобного Алексія Карпатського (Карпаторуського) сповідника. Мощі сповідника знаходяться в Свято-Миколаївському монастирі в с. Іза-Карпутлаш Хустського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.