У середу, 16 грудня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського молодь Іршавського братства на честь Іоанна Предтечі відвідала з акцією «Щедрий святий Миколай» майже всіх дітей міста Іршави. Долучились до акції і учасники Кучавського молодіжного братства на честь Блаженнішого Митрополита Володимира.

З самого ранку молодь мандрувала по дитячих садочках міста. З веселими сценками, повчальними словами вони доносили свою радість до малесенький діток. Ігри, забави і конкурси зацікавлювали малят… Братство відвідало чотири садочки, в кожному з яких виховується більше ста дітей. Малеча хором співала з братчиками і сміялася з героїв вистави.

Як зазначив голова Іршавського братства ієромонах Агапіт, насельник Сілецького чоловічого монастиря на честь святого апостола Іоанна Богослова, по молитвам владики Феодора, в день його Ангела, відбувся концерт і для діток загальноосвітніх шкіл міста під назвою «Святий Миколай».

У залі майже не було вільного місця, більше п’ятиста учнів спостерігали за казковим дійством на сцені районного будинку культури. Знов і знов братчики з батюшкою дивували і розвеселяли дітей, доносячи до їхніх сердець радість. Та учні не лише повеселились, а й почули про життя і труди святого угодника Божого Миколая Чудотворця.

Хоч за день всі були фізично стомлені та маючи незрівнянні емоції братчики зі своїм наставником ще відвідали з флеш-мобом і Іршавську Районну лікарню, де співаючи прославляли святителя Миколая. Маленька вистава і подаруночки на згадку, хоч трішки просвітили сірі лікарняні будні дітей.

Як сказав о. Агапіт, прощаючись з молоддю обидвох братств, завтра новий день і нові справи чекатимуть на нас, бо віра без добрих діл мертва, тож творімо добро поки є час, поки промінь душі непогас…

Вікторія Лесько, Іршавське молодіжне братство

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.