Мукачівська єпархія молитовно вшанувала день Ангела свого архіпастира

16 грудня – день Ангела керуючого Мукачівською православною єпархією архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора. В цей день у Свалявському Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі була відслужена святкова Божественна Літургія.

Свому архіпастиру Високопреосвященнішому Феодору, архієпископу Мукачівському і Ужгородському співслужило понад 120 священнослужителів єпархії.

Святкове богослужіння очолив Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський, Постійний член Священного Синоду УПЦ.

У святковій Літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів та представники влади краю. В Богослужінні, зокрема, взяла участь голова Свалявської районної ради − Ливч Мирослава Михайлівна та мер міста Сваляви − Іван Ланьо.

При богослужінні співав хор священнослужителів Мукачівської єпархії під керівництвом регента протоієрея Василія Юрини.

На Літургії архіпастирі з духовенством молилися  за здоров’я ювіляра. Під час заупокійної ектенії була вознесена особлива молитва за упокій  спочилого першого Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і всієї України.

В кінці Божественної Літургії владика Марк у вітальному слові побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах у неспокійний теперішній час.

По закінченні богослужіння був відслужений подячний молебень священномученику Феодору, архієпископу Олександрійському Небесному Покровителю владики Феодора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.