З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського у вівторок, 15 грудня, щедрий святий Миколай разом зі своїми помічниками-братчиками Іршавського Іоанно-Предтечівського братства відвідав Ільницьку і Імстичівську школи-інтернати.

Таку кількість гостів стіни інтернатів не бачили ніколи: клоуни, аніматори, три Недільні школи зібралися, щоб подарувати радість маленьким дитячим серцям.

Чудові сценки Сілецької Недільної школи і школи з села Кучави Мукачівського району припіднесли діткам мудрий урок про те, що треба жити і насамперед завжди залишатись людиною, робити добрі справи і вірити всім серцем у Милостивого Бога. А дітки з Білецької Недільної школи ще й розказали прекрасні вірші про великого угодника Божого святителя Миколая.

Голова Іршавського молодіжного братства ієромонах Агапіт провів цікаву програму для маленьких вихованців обидвох закладів, запросивши чудових і дивовижних казкових героїв – фея, фіксік і навіть цирковий трюкач-клоун старались як єдина сім’я принести радість у маленькі сирітські серця. Шоу мильних гігантських бульбашок, клоун, що їздить на одному колесі і фіксік з забавними іграми допомогли малечі забути за сірі будні і поринути в казку. Дітки аплодували, веселились і раділи з кожним новим показом все більше.

Після концерту дітей, голова братства запросив почастуватись солодощами з Кенді Бару, де були і фонтан з соку, фруктові лебеді, тістечка, капкейки і солодка вата – усе це дарувало малечі купу емоцій. Після повчальної історії з уст батюшки діти розбирали величезне серце доброти з цукерок і дарували один одному цукерки як символ доброти і любові.

«Сьогодні ми порадували цих дітей, як і стараємось радувати протягом усього року, адже про сиріт варто пам’ятати завжди, а не тільки по святам, як, на жаль, прийнято робити в наш час. За проведений разом день учні Недільних шкіл, аніматори і братчики настільки здружились, що стали і справді, як одна сім’я, але Церква це ж і є сім’я…, – поділились враженнями і думками молоді люди з Іршавської молодіжки. – Сім’я, де треба всім серцем старатись допомогти один одному, де треба любити і знати, що у тебе є кому допомогти, що ти не один – ти маєш сім’ю, а у нашому випадку це величезна сім’я. Звісно, день пройшов весело і ми навіть не встигли помітити, як сиділи за величезним столом вечеряючи, проводячи підсумки дня і плануючи завтрашні нові концерти по школах і садочках міста Іршави, адже завітати і постукати у серце треба до кожного!»

Вікторія Лесько, Іршавське молодіжне братство

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.