В Іванівцях освячено фундамент під будівництво нового Свято-Димитрієвського храму

29 листопада в 26-ту Неділю після П’ятидестяниці керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Димитрієвський храм, що в с. Іванівці Мукачівського району, де звершив архієрейське богослужіння та освятив після богослужіння фундамент під будівництво нового храму.

Святковий передзвін сповістив духовенству та прихожанам парафії про приїзд правячого архієрея, архієпископа Феодора. Шанобливо, із запашним короваєм, пахучим букетом та вітальними віршиками владику зустрічали дітки Недільної школи. Йдучи встеленою живими квітами доріжкою архіпастир преподав вірянам своє святительське благословіння.

Після літургії до присутніх владика звернувся з проповіддю, в якій, зокрема, зазначив важливість храму для вірників.

В свою чергу настоятель Свято-Димитріївського храму протоієрей Іван Герич висловив щиру подяку правячому архієрею єпархії.

Для місцевих жителів ця подія стала важливою та історичною, адже чекали цього дня уже давно. Божою поміччю та спільними стараннями подія настала − з’явився ще один духовний осередок, в якому буде линути щира і тепла молитва.

За богослужінням його Високопреосвященству співслужили: секретар Єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, настоятель Свято-Вознесенського храму в м. Мукачево протоієрей Георгій Ковач та настоятель храму села.

На закінчення святкового богослужіння владика Феодор окропив всіх святою водою та призвав на присутніх Боже благословення.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.