7-8 листопада з благословення керуючого єпархією Високопроесвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Мукачівське молодіжне братство на честь преподобного Сергія Радонезького, Ужгородське братство на честь преподобного Алексія Кабалюка та прихожани храму на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського відвідали святині Почаївської лаври.

Мукачівська молодіжка
Мукачівська молодіжка

В суботу зранку братства та паломники взяли участь ранньому Богослужінні, після чого паломники побували в пещерці преподобного Іова Почаївського. 8 листопада в день молитовної пам’яті великомученика Димитрія Солунського після Божественної літургії братчики вклонилися Почаївській чудотворній іконі Божої Матері, мощам преподобного Іова та Амфілохія Почаївських.

Ужгородське братство
Ужгородське братство

«Після архієрейської літургії ми взяли участь в хресному ході з мощами преподобного Іова. Хресний хід тривав понад годину. В такому дійстві Почаївської лаври ми взяли участь вперше. Радості не можна передати. Так всім добре на душі. Дуже раді, що черговий раз зібралися та відвідали святиню. Велика подяка отцю Василію Онисько, голові нашого братства, який в кінці поїздки відмітив: «Слава Богу, паломництво було дуже вдале і корисне для душі кожного із нас. Ми є велика церковна сім’я в якій кожен має розвивати свої особитсті духовні сили і світ за допомогою таких  паломництв»», − ділиться своїми враженнями учасниця Мукачівського братства, Марія Зан.

Під час відвідування чоловічого скита Почаївської лаври на честь Святого Духа братства зустрілися ще раз. Відвідування святих місць справили незабутнє враження на усіх учасників поїздки, а їх було близько півсотні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.