Відійшов у вічність клірик єпархії – протоієрей Володимир Войтович (3.09.1973-23.10.2015) (НЕКРОЛОГ)

Протоієрей

Володимир Войтович

(3.09.1973-23.10.2015)[1]

Протоієрей Володимир Войтович
Протоієрей Володимир Войтович

Протоієрей Володимир Омельянович Войтович народився 3 вересня 1973 року в м. Виноградово Виноградівського району Закарпатської області в сім’ї священика.

31 жовтня 1993 року Володимир Войтович Високопреосвященнішим Євфімієм (Шутак), архієпископом Мукачівським і Ужгородським в Свято-Михайлівському храмі с. Драгово був висвячений в сан диякона.

Тим же архієреєм 20 червня 1994 року в Свято-Духівському храмі села Велика Бакта, що на Берегівщині висвячений в сан ієрея.

Духовну освіту з 1990 по 1994 рр. здобував в Київській духовній семінарії.

30 березня 1997 року в Мукачівському кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері архієпископом Євфімієм «за ревносне і усердне служіння» священик Володимир Войтович нагороджений правом носіння набедреника.

8 липня 1998 року в день престольного свята Свято-Іоанно-Предтеченського храму в с. Бадов 1, архієпископом Євфімієм «за ревносне і усердне служіння» отець Володимир возведений в сан протоієрея.

До 2000-ліття Різдва Христового, 12 листопада 2000 року в Свято-Різдва-Богородиці храмі міста Берегово єпископом Мукачівським і Ужгородським, преосвященнішим Агапітом (Бевцик) нагороджений правом носіння мітри.

17 квітня 2015 року в Свято-Введенському храмі Кушницького жіночого монастиря керуючим Мукачівською єпархією архієпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором нагороджений правом служіння з відкритими царськими воротами до “Отче наш”.

Останні роки свого пастирського служіння отець Володимир провів у Свято-Духівському храмі села Велика Бакта Берегівського району.

Чин відспівування клірика Мукачівської єпархії – протоієрея Володимира Войтовича відбувся 24 жовтня в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Берегово відразу після Божественної літургії.

Поховання тіла спочилого протоієрея звершено біля Свято-Духівського храму села Велика Бакта Берегівського району.

Єпархіальне управління приносить щирі співчуття родині померлого та молиться за спокій його душі. Вічна пам’ять справжньому пастирю Христової Церкви.

Протоієрей Олександр Монич,

голова Інформаційного відділу

[1] Особова справа протоієрея Володимира Войтовича // Архів Мукачівської Православної Єпархії.

2 коментарі

  1. Вічная пам ять Отцю Володимиру. Царство йому небесне. Вся наша родина висловлює свої щирі співчуття батькам Отця Володимира. Нехай він покоїться з миром.

  2. Вічная пам ять Отцю Володимиру. Ми його дуже любили. Він проводив богослужіння і в с Н.Коропець. Царство йому небесне. Він був священник з великої букви. Нехай відпочиває з миром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.