Єпархія вітає Київські духовні школи з 400-літнім ювілеєм!

20 жовтня, в актовому залі Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Київська духовна академія у світовій сім’ї богословських навчальних закладів», приурочена 400-річчу Київських духовних шкіл.

Відкрив пленарне засідання керуючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Владика Антоній, надав слово голові учбового комітету та Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископу Ірпінському Клименту, який зачитав вітальну адресу Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія організаторам та учасникам конференції.

Далі митрополит Антоній озвучив доповідь, присвячену ювілею Київської духовної академії і семінарії «Київські духовні школи: 400 років служіння Церкви».

Після чого, слово було надано гостям конференції.

Мукачівська єпархія вітає Київські духовні школи з віковим ювілеєм! За період свого освітнього служіння Київські школи зі своїх стін випустили не одну плеяду священнослужителів, як в ієрейському, так і в архієрейському сані.

Значна частина кліру Мукачівської єпархії теж є випускниками Київських духовних шкіл.

Бажаємо керівництву шкіл духовного натхнення та архіпастирського і пастирського натхення, а також допомоги Божої в нелегкому служінні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.