З благословіння керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського 17 травня в Іршаві був проведений перший благодійний концерт за участі діток з дитячих будинків: “Спішімо йти стежиною добра”.

На початку концерту благочинний Іршавського благочиння — протоієрей Георгій Чулей від владики Феодора зачитав учасникам концерту вітальну адресу. У своїх словах архієрей серед іншого відмітив: “Дорогі в Христі учасники першого благодійного концерту «Спішімо йти стежиною добра», шановна молодь! Дякую Богу, шо маю нагоду підтримати, благословити Вас і звернутися до Вас зі словом. Христос Воскрес!
З воскресінням Христа простір Його воскрешальної дії поширюється на кожного з нас. Ми отримуємо надію в Іісусі Христі, бо Він своїм життєдайним Словом може повернути нас до світла життя і повноти радості навіть із глибин смерті.
Дорогі молоді люди, учасники концерту, гості! Закликаю вас до глибокого, правдивого і відповідального пошуку Христа в своєму житті.
Запевняю Вас, що Церква в цьому буде Вашою провідницею і порадницею. Шукайте відповіді в Христовому Євангелії, слухаючи Боже Слово, яке багате на добрі приклади, що надихають і дозволяють мріяти та діяти сміливо.
Окремо хочу звернутися до вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів. Пам’ятайте, що Церква неустанно молиться за Вас, підтримує Вас і разом із Вами крокує по житті. Ніколи не соромтеся приходити до храму в гості до Христа! Він завжди Вас там чекає! Відповіді, які Вам дасть Господь у Вашому житті – ніхто Вам не дасть! Нехай Господь допомагає і благословляє організаторів, учасників та всіх гостей концерту!”.

На святі крім багатьох гостей також побували численні священнослужителі нашої єпархії.

Ведучим програми був благочинний Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря в с. Сільце — ієромонах Агапіт. Найменші вихованці Чинадіївського дитячого будинку показували свої таланти, величали Воскреслого Спасителя в чудовій казці про писанку. Від діток також звучали прекрасні пісні та вірші.

Брали участь в цьому благодійному концерті й вихованці Ільницької школи-інтернат, які показали прекрасний танець і порадували глядачів своїм співом.

До концерту також приєдналися учні воскресних шкіл Іоанно-Богословського монастиря с. Сільце та Свято-Петро-Павлівського храму с. Білки, а також учні Дитячої школи мистецтв та юні таланти Творчої майстерні танцю.

Всі учасники дійства старалися донести до людських сердець, що крім нас є ще й інший світ, у якому живуть маленькі сирітки, до яких нам так часто буває байдуже. Поринаючи в особисті клопоти сьогодення, крім себе ми нічого не помічаємо. Як було показано в одній з сценок “Сирітка”, дівчинка, втративши батьків, залишилась сама, однісінька. Всі жителі села відвернулись від неї, і в холоді і в голоді дівчинка померла. І аж тоді всі схаменулися, озирнулися, та час не повернеш назад. Тому, малесенькі сирітські серця намагалися донести до нас, що нам слід, всім разом, йти стежиною добра, пам’ятаючи одне про одного. Діток веселили казкові герої, дивовижні спецефекти. Наприкінці свята всі дружно ласували солодощами і розмірковували, як правильно йти стежиною добра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.