В Ужгороді відбувся міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин “Мій рідний край”

У четвер, 11 вересня, відбулося офіційне відкриття ХVI Міжнародного фестивалю телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». На церемонії відкриття з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського від Мукачівської Православної єпархії був присутній голова Інформаційного відділу єпархії – протоієрей Олександр Монич.

Серед вископоважних гостей фесту були перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, тощо.

Як зазначають організатори фестивалю, головною метою фестивалю «Мій рідний край» є показ життя національних меншин, розмаїття їхніх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.
Цьогоріч участь у фестивалі беруть учасники з України, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чорногорії, Сербії, Австрії, Швеції. На конкурс представлено більше 60-ти телевізійних та 30-ти радіопрограм.
Під час фестивалю, окрім перегляду конкурсних робіт, також будуть проводитися майстер-класи з режисури, операторської справи тощо. Триватиме «Мій рідний край» до 13 вересня.

За матеріалами: http://transkarpatia.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.