МУКАЧЕВО-ПОЧАЇВ. Молодь єпархії відзначила Новий рік спільною молитвою в Почаївській Лаврі

Кожного року, напередодні Новоліття, до шанованої святині України – Свято-Успенської Почаївської Лаври, з паломницькою поїздкою вирушає молодь з різних куточків України і з-за кордону. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія і в цьому році був проведений щорічний новорічний молодіжний форум.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського в напрямку до Почаєва вирушили молоді люди з Мукачівської молодіжки на честь прп. Сергія Радонезького, представники Ужгородської молодіжки на честь прп. Олексія (Кабалюка) та всі охочі православні особи, які вирішили зустріти новий 2019 рік не так як завжди, і що основне, з молитвою.

Супроводжували молодь священнослужителі єпархії, зокрема ієрей Марк Ціцу та протоієрей Максим Журавель.

Протягом трьох днів, з 30 грудня до 1 січня включно, молодь із духовними наставниками відвідували Всенічні бдіння, Божественні літургії, в тому числі і в день пам’яті преп. Амфілохія Почаївського.

За Божою милістю, також вдалось вклонитися святиням святої обителі, попросити Бога і Божу Матір про найсокровенніше і з миром в душі зустріти Новоліття. А безпосередньо його зустріч відбулася не гучними святкуваннями та феєрверками, а палкою та дружньою молитвою під час соборної нічної Літургії, єднанням душ та сердець, вітаннями один одного у приємній компанії.

Кожен з трьох днів був насичений цікавими екскурсіями, зустрічами, бесідами зі священиками, ранішніми та вечірніми службами.

1 січня по обіді у Свято-Троїцькому соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври відбулася традиційна зустріч православної молоді за участі митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія та ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова.  Митрополит Сергій мудро та розсудливо звернувся зі словом настанови до присутньої молоді.

Наприкінці зустрічі хор Почаївської духовної семінарії представив кращі вокальні зразки духовних піснеспівів, які вразили усіх до глибин душі.

Сповнені незабутніми враженнями і сподіваннями на те, що рік який розпочався на благословенній Божою Матір’ю  землі, буде наповнений благими митями життя, молоді люди повернулись на Закарпаття.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.