31 березня, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський очолив чин похорону новопреставленного протоієрея Миколая Кабаці.

Заупокійна молитва лунала в Свято-Покровському храмі міста Ужгород, в тому храмі, який покійний протоієрей Миколай реставрував після радянського занепаду, де багато років сумлінно виконував свій пастирський послух служачи Богу, Церкві і людям.

Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський та велика кількість духовенства, які прийшли піднести свої молитви за новопреставленого свого духівника та собрата.

Новопреставлений протоієрей Миколай народився 21 лютого 1950 р. в м. Мукачево.

У 1967 р. закінчив міську ЗОШ.

1968–1972 – навчаня в МДС.

7 квітня 1975 р. висвячений у сан диякона, 7 січня 1976 р. – сан священика. Обидві хіротонії звершив ректор МДА, Високопреосвященніший архієпископ Дмитровський, Володимир (Сабодан) у Свято-Покровському храмі МДА.

У 1976 р. зі ступенем кандидата богослов’я, закінчив МДА.

У тому ж році Навчальним комітетом був направлений для пастирського служінння в древню Мукачівську єпархію.

У 1986 р. єпископом Мукачівським і Ужгородським Дамаскином (Бодрий) був возведений в сан протоієрея.

В 1992 році згідно наказу керуючого Мукачівської єпархії Преосвященнішого Євфімія (Шутак) був призначений благочинним Ужгородського благочиння.

Закликаємо духовенство, монашествуючих та всіх вірних чад Мукачівської єпархії до посиленої молитви за новопреставленого протоієрея Миколая, щоб Всемилостивий Господь упокоїв його в селеніях праведних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.