МУКАЧЕВО. Звершно чин похорону новоспочилого протоієрея Василія Яреми

13 січня, Високопреосвященніший Антоній митрополит Бориспільський і Броварський очолив чин похорону священнослужителя кафедрального собору на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці що в м. Мукачево, новопреставленого протоієрея Василія Яреми. Його Високопреосвященству співслужили керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор митрополит Мукачівський і Ужгородський, Преосвященніший Іларій єпископ Свалявський та духовенство Мукачівської, Хустської та інших єпархій.

Близько сотні священнослужителів зібрались цього дня в кафедральному храмі, аби звершити заупокійну молитву за свого духовного наставника та собрата.

Новопреставлений протоієрей Василій Ярема народився 23 березня 1955 р. в с. Копашнево, що на Хустщині.

у 1972 р. закінчив місцеву ЗОШ.

22 жовтня 1977 р. в храмі святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова при СпДА і С, митрополитом Никодимом (Ротов) висвячений в сан диякона.

З 1977 по 1981 рр. − диякон Свято-Троїцького собору м. Санкт-Петербург.

21 березня 1981 р. в тому ж храмі при СпДА і С, митрополитом Антонієм висвячений в сан священика.

У 1981 році був священнослужителем собору на честь святого князя Володимира в тому ж місті.

У 1981 р. закінчив три курси СпДА.

Після переведення в Мукачівську єпархії з 1981 року звершував пастирське служіння в парафіях таких сіл, як:

1981 рік − с. Кайданово (Мукачівський район); 1981−1982 рр. − м. Перечин.

З 1982 року священнослужитель кафедрального собору в м. Мукачево.

3 березня 1988 року, Преосвященнішим єпископом Мукачівським і Ужгородським Дамаскіним (Бодрый) возведений у сан протоієрея.

15 серпня 1989 року, тоді ще Преосвященнішим єпископом Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) нагороджений правом носіння хреста з прикрасами.

В період управління Мукачівською єпархіїєю Владикою Євфімієм (Шутак) отець Василій, понад десять років займав посаду секретаря Єпархіального управління.

5 серпня 2014 року, Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським нагороджений правом носіння другого хреста з прикрасами.

Після завершення чину похорону архіпастир звернувся до всіх зі словами проповіді, висловив співчуття рідним та духовним дітям новопреставленого протоієрея Василія.

Закликаємо духовенство, монашествуючих та всіх вірних Мукачівської єпархії до посиленої молитви за новопреставленого протоієрея Василія, щоб Всемилостивий Господь упокоїв душу його в селеніях праведних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.