Вже традиційно у день Різдва Христового в парафіях Мукачівської єпархії звершується прославлення Новонародженого Спасителя світу.

За давньою традицією у закарпатскьих селах від хати до хати ходять коляди або ж “бетлегеми” (Вифлеєм з івриту перекладається – Бет-лехем «будинок хліба»).

Вже другий рік поспіль, з благословіння керуючого єпархії, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського парафії єпархії передають частину коштів від коляди на потреби ЗСУ.

Як повідомляється на офіційній сторінці Дубриницько-Малоберезнянської ОТГ, днями парафія Свято-Петро-Павлівського храму с. Малий Березний предала нашим захисникам 12 000 грн., парафія храму на честь святителя Миколая, що в с. Чорноголова – 11 000 грн., Свято-Покровська парафія с. Мирча – 35 000 грн., а Свято-Михайлівська парафія с. Вішка – 9 400 грн. Всі парафії є у складі Великоберезнянського благочиння єпархії.

Також до підтримки ЗСУ долучилася Свято-Успенська парафія с. Дубриничі (Перечинське благочиння), яка передала з коляди на потреби нашим захисникам 21 500 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.