МУКАЧЕВО. Керуючий архієрей очолив чин відспівування протоієрея Петра Симканича

23 листопада, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський очолив чин похорону священнослужителя кафедрального собору на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці що в м. Мукачево, новопреставленого протоієрея Петра Симканич.

Близько сотні священнослужителів зібрались цього дня в кафедральному храмі, аби звершити заупокійну молитву за свого духовного наставника та собрата.

Новопреставлений протоієрей Петро Симканич народився 30 квітня 1956 року в с. Луково Іршавського району.

З 1963 по 1971 року навчався в Луківській школі.

В 1973 році закінчив Довжанську середню школу.

З 1975 по 1977 року служив в лавах радянської армії.

З 1977 по 1980 навчався в МДС.

В 1980 році був рукоположений в сан диякона та ієрея Високопреосвященнішим архієпископом Димитрівським Володимиром (Сабодан).

Ніс пастирські послухи в с. Золотарево та Синевир.

В 1990 році Преосвященнішим єпископом Мукачівським і Ужгородським Євфимієм був переведений в кафедральний собор м. Мукачево, в якому ніс свій пастирський послух до останнього дня.

Після завершення чину похорону архіпастир звернувся до всіх зі словами проповіді, висловив співчуття матушці та рідним новопреставленого протоієрея Петра.

Закликаємо духовенство, монашествуючих та всіх вірних Мукачівської єпархії до посиленої молитви за новопреставленого протоієрея Петра, щоб Всемилостивий Господь упокоїв душу його в селеніях праведних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.