ВІТАННЯ МИТРОПОЛИТУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ ФЕОДОРУ З НАГОДИ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФЕОДОР!

Прийміть в день Вашого народження від імені духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії найщиріші і сердечні вітання!

Кожна людина в день свого народження передусім дякує Богу за це. Кожен із нас у день появи на світ поринає туди, де пройшло його дитинство, початки свідомого життя та зрештою в сьогодення. Кожен старається побути у цей день вдома, зі своєю сім’єю, родиною, близькими людьми. Більш ніж переконані, робите так і Ви!

Зовні життя духовної особи ніби нічим не відрізняється від повсякденного життя звичайної людини, однак, ми знаємо, що життя архієрея онтологічно, виокремлено від інших. У ньому є присутні такі речі, які можуть бути зрозумілі тільки духовній людині. Ці речі надихають Вас, і плекають, і живлять, і дають те, що називається діяльністю заради Бога, Церкви та людей. Як Ви одного разу сказали під час освячення одного з храмів єпархії: завдяки таким речам ми робимо тут на землі – справи Божі. Справи, які тепер в сьогоденні важко збагнути і переоцінити, але Ви їх робите і докладаєте всіх зусиль задля їхньої реалізації.

Премудрий Господь дією Святого Духа помазав Вас благовістити убогим та послав зціляти розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, сліпим прозріння, відпускати змучених на волю, сповіщати літо Господнє, сприятливе для спасіння (Лк. 4:18–19). Ставши на Апостольське поприще, Ви твердими ногами йдете туди, куди вказує Вам Божа рука, докладаючи усіх зусиль, щоб у ввіреному Вашим турботам церковному уділі гірчичне зерно віри Христової зростало у велике дерево, посаджене при витоках Євангельських вод, що плоди свої дає в час свій і лист його не опадає (Пс. 1:3).

Протягом багатьох років Ви є керуючим нашої древньої Мукачівської єпархії – мудрим духовним сином архімандрита Василія (Проніна), який невтомно піклується про вдосконалення сердець наших вірян. Нині Ви ревно звершуєте покладений на Вас Священноначаллям відповідальний та високий послух керуючого єпархії і своїм прикладом показуєте, яким повинен бути справжній священнослужитель, щоб постійно зростати в благодаті і пізнанні Господа нашого Іісуса Христа (2 Пет. 3:18).

Знаємо і свідчимо, що Ви безперестану молитесь за вірних Мукачівської єпархії Української Православної Церкви, щоб Господь уберіг їх для Царства Небесного. І паства, яку довірив Вам Спаситель наш Господь Іісус Христос, знає голос свого архіпастиря, тому віруючі «йдуть за ним, бо знають його голос» (Ін. 10:4). У цей складний і кровопролитний час для України, Ви кожну Божественну літургію молитеся за наших воїнів, за полеглих Героїв України, за славні Збройні сили України, за перемогу і мир. Дякуємо Вам за це!
Пам’ятаючи слова апостола Павла, ми сьогодні також свідчимо, що Ви реалізовуєте один із принципів апостольської місії: «шукаю не вашого, а вас» (2 Кор. 12:14). Саме цей пошук душ людських, пошук миру, злагоди, толерантності та жертовне служіння іншим – є рисами Вашого портрету, як архієрея.

Дорогий наш Архіпастирю! Щиро дякуємо Вам від імені усієї Вашої пастви за Ваші щирі молитви, батьківське благословення, душевну теплоту. Досягнувши віку мудрого архієрея-керівника, Ви з почуттям глибокої вдячності Небу дивитеся на зроблене і плануєте майбутнє.

Дозвольте побажати Вашому Високопреосвященству безперестанної допомоги Божої у всіх Ваших працях і починаннях, здоров’я душевного і тілесного, щоб радість у Христі Іісусі завжди наповнювала Вашу душу, і ми разом з Вами досягли тихої пристані Царства Небесного.

Іспола еті деспота!

Із синівською любов’ю у Христі, духовенство, чернецтво та віряни Мукачівської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.