ЧЕРНЕЧА ГОРА. В Мукачівському монастирі молитовно вшанували Успіння Пресвятої Богородиці

28-го серпня, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський очолив святкову Божественну літургію в древньому Свято-Миколаївському жіночому монастирі м. Мукачева.

Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Іларій єпископ Свалявський та багаточисельне духовенство Мукачівської єпархії.

Уже традиційно на Чернечу гору для вшанування Цариці Небесної зібрались велика кількість духовенства та тисячі вірян з усієї області та з-за її меж.

Під час богослужіння підносилась сугуба молитва за мир на Українській землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

Під час літургії було звершено дві хіротонії. Диякона Валерія Пацкан архіпастир рукоположив в сан ієрея, а студента Київської духовної семінарії чтеця Івана Трикур в сан диякона.

Після завершення богослужіння було звершено хресний хід, після чого Преосвященніший єпископ Іларій звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Архіпастир привітав зі святом настоятельницю обителі ігуменю Іларію (Січка), сестер, духовенство та багатотисячну паству, та побажав, щоб покров Цариці Небесної завжди був над срібною Закарпатською землею та всією Богом береженою Українською Державою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.