МУКАЧІВСЬКИЙ МОНАСТИР. Молитовне торжество з нагоди дня пам’яті преподобного Мойсея Угрина

8 серпня, Православна Церква вшановує молитовну пам’ять преподобного Мойсея Угрина, Печерського (†1043).

З особливою радістю його пам’ять вшановують в древньому Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі. Святкове богослужіння на честь преподобного Мойсея вже по традиції звершується в літньому, верхньому Свято-Успенському храмі монастиря.

Цьогоріч богослужіння звершували чотири архієреї: керуючий Мукачівської єпархії, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський, керуючий Херсонської єпархії, Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський, Преосвященнійший Веніамін, єпископ Скадовський та Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський.

Очолив святкове богослужіння керуючий Херсонської єпархії, Митрополит Іоанн.

Архіпастирям співслужили понад 60 священнослужителів Мукачівської та Хустської єпархій, а також гості у священному сані.

Під час богослужіння була виголошена сугуба, колінопреклонна молитва до святого Мойсея Угрина за перемогу ЗСУ над ворогом, за мир в Україні, припинення кровопролиття, мир та спокій на нашій рідній, Українській землі. Архієреї у своїх молитвах попросили у Бога також милості українському народу, аби Господь зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

В кінці богослужіння, за доброю традицією, започаткованою покійним архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфимієм (Шутак) була звершена Хресна хода з молебнем та чином воздвиження мощей святого Мойсея.

Після проповіді і загального благословення віряни та прочани монастиря мали можливість вклонитися нетлінним мощам преподобного та попросити в нього заступництва і допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.