ДОВГЕ. В селі провели в останню дорогу – Героя України, Івана Роман (+Фото)

17 березня у храмі Успіння Пресвятої Богородиці звершено чин відспівування Героя України – Івана Івановича Романа.

З благословення керуючого Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського чин похорону у співслужінні духовенства Іршавського благочиння очолив настоятель храму, протоієрей Василій Сливка.

Наш захисник загинув 09 березня 2023 року, близько 07 год 10 хв., коли противник здійснив штурмові дії та мінометний обстріл спостережного пункту позицій підрозділів ЗСУ, які займала військова частина А7124 101-ї Окремої Бригади ТрО Сил Територіальної Оборони ЗСУ в районі села Привілля Соледарської міської громади, Бахмутського району, Донецької області.

Внаслідок отриманих поранень, несумісних з життям, старший сержант, старший сапер інженерно-саперного взводу Іван Роман – загинув на полі бою, героїчно віддавши своє життя за кожного з нас.

Іван Іванович Роман народився 26 вересня 1965 року в селі Довге на Закарпатті. Зростав здоровою та тихою дитиною в сім’ї простих робітників. В 1972 році вперше пішов до Довжанської середньої школи, яку успішно закінчив у 1982 році. Після закінчення школи продовжив навчатися в Надвірнянському професійно-технічному училищі. В 1983 році був призваний до лав армії, як сапер-інженер, прослуживши шість місяців у Бердичіві продовжив службу свою в Чехословаччині. У 1985 році повернувся додому та почав працювати на машинобудівному заводі «Тиса» в селі Довге. У квітні 1988 році одружився, в нього народилися два сини Віктор та Іван. У червні 2022 року став на захист нашої Держави.

Приносимо щирі співчуття побратимам, родині та сім’ї захисника України!

Просимо духовенство єпархії посилити свої молитви за новопреставленого воїна Івана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.