УЖГОРОД. Відкритий урок Закону Божого на тему “Ангели у нашому житті”

Напередодні свята Собору  Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил Безплотних, з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, Митрополита Мукачівського і Ужгородського  відбувся відкритий урок   учнів воскресної школи “Образок”, що діє при  храмі Почаївської ікони Божої Матері у місті Ужгороді, на який завітали вчителі Недільної школи Свято-Троїцького храму міста та Росвигівської недільної школи міста Мукачева.

Тема уроку нині була винятково актуальною та доречною. Ангели Господні – такі різні за своєю силою, значенням і призначенням – єдині у своїй любові до Бога. Цей Небесний приклад сьогодні як ніколи вчить нас величезній силі єдності різноманітностей.

Радісно, що в містах Ужгороді та Мукачеві та й вцілому в нашій Мукачівській єпархії сформувалися та діють потужні недільні школи і кількість їх невпинно зростає.

Реалії сьогодення ставлять перед нами нові нагальні потреби – це передусім духовна підтримка та допомога діткам з числа вимушено переселених осіб, яких опалила війна. Червоною ниткою ця проблема проходила і на нещодавно проведеному круглому столі “Українська сім’я та її існування в умовах війни”, що відбувся за ініціативи сімейно-соціального проекту “Я хочу жити” на чолі з протоієреєм Василієм Алексій з благословіння керуючого єпархією  Владики Феодора та за участі військових, медиків, волонтерів, соціальних працівників та багатьох інших.

Відкритий урок, проведений сьогодні, дав змогу зустрітися педагогам зазначених воскресних шкіл, обговорити нагальне, визначитися з планом дій на найближчу перспективу.

Впевнені, що об’єднавшись, спільними зусиллями нам вдасться зробити набагато більше в частині допомоги тим, хто втратив безпеку, домівку, дитинство, впевненість і надію.

«З того знатимуть усі, що ви – Мої учні, якщо будете мати любов між собою.» (Ін. 13:35). Цьому вчить нас Святе Письмо. До цього закликає нас Господь. Ангельські сили на чолі з Архістратигом Божим Михаїлом вкотре свідчать нам, що в різноманітті – наша неповторність, а у єдності – сила і перемога!

Мирослава Мельничук для m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.