12 листопада, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський прийняв участь в круглому столі на тему «Українська сім’я та її існування в умовах війни».

Подію ініціював і організував сімейно-соціальний проєкт «Я хочу жити», що діє при храмі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці в м. Ужгород.

На початку зустрічі зі словом до всіх присутніх звернувся керуючий архієрей.

Митрополит Феодор проінформував оточуючих про проведену роботу усієї єпархії за період ворожого вторгнення в нашу Державу.

Зокрема, архієрей відмітив, що сьогодні обителі та храми єпархії стали прихистком для сотен сімей, які вимушені були залишити свої домівки втікаючи від безжального ворога. За цей період було проведено також велику волонтерську роботу. Під патронатом Мукачівської єпархії було направлено тонни гуманітарного вантажу не тільки нужденним (зокрема жителям Ірпіня, Гостомеля, Бучі), а й військовослужбовцям – героям які на передовій ризикують життям заради того, аби ми змогли жити під мирним небом.

До сьогоднішнього дня монастирі Закарпаття опікуються сім’ями загиблих героїв України та вимушених переселенців надаючи їм всі необхідні можливості для життя. Це не лише дах над головою, теплий одяг чи продукти харчування, а й саме основне це свою любов та братську підтримку в теперішній скорботний час.

Архіпастир висловив подяку організаторам круглого столу, зокрема голові сімейно-соціального проєкту «Я хочу жити» прот. Василію Алексій за важливість обговорення насущних питань, та побажав всім Божого благословення для спільної праці на благо ближніх.

Гостями круглого столу були військовослужбовці, лікарі, волонтери, національний волонтер ООН, представники влади, психологи та інші.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.