ПРИБОРЖАВСЬКЕ. На подвір’ї сільського храму вперше в єпархії облаштовано дитячий майданчик

Дитинство − дітям! Саме таким гаслом керувалися ідеологи будівництва дитячого майданчика біля Свято-Покровського храму села Приборжавське, що в Іршавському благочинні.

За словами настоятеля храму, протоієрея Олександра Ряшко «церковне подвір’я з давніх-давен було особливим місцем зустрічі жителів села. Перед святою Літургією чи після неї, чи після вечірні приємно посидіти в тіні дерев, поспілкуватися на різні теми, поділитися новинами або ж просто побути на самоті з Богом. Це все є невід’ємною частиною християнського життя! Радіє серце, коли поміж дорослих бігають та граються малюки! Колись давно і ми зі священнослужителями нашого храму прибігали «бавитися біля церкви», поласувати смачною вишнею чи грушею з церковного саду.

Якось так склалося, що після приходу в наше життя страшної війни, саме церковний двір служить особливим місцем спокою та тиші. І, мабуть це відчувають і найменші жителі та гості села, адже останнім часом не було жодного дня, щоб біля храму не лунали дитячі голоси. Юрби малюків гасають навколо храму і саме тут ними відчувається особлива благодать.

Щодо будівництва дитячого майданчику, то цікава ідея зародилася миттєво. Попросивши благословення керуючого нашою єпархією Високопреосвященнійшого Митрополита Феодора ми з протодияконом та молоддю села і вихованцями Недільної школи взялися за роботу. І, з Божою допомогою вперше в нашому благочинні, а можливо навіть у єпархії, своїми силами збудували дитячий майданчик. Завтра після Святкової літургії буде освячено і відкрито красоту, зроблену своїми руками для блага дітей».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.