ВАЖЛИВО. НАУКОВІ ЗАПИСКИ БІНДЦ №8 РОЗМІЩЕНО В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОМЕТРИЧНІЙ БАЗІ INDEX COPERNICUS (IC)

Наукові Записки БІНДЦ №8 розміщено в міжнародній наукометричній базі Index Copernicus (IC).

Богословсько-історичний науково-дослідний центр імені архімандрита Василія (Проніна) (БІНДЦ) був створений 8 вересня 2008 р. з благословення Високопреосвященнішого Феодора, тоді архієпископа, а сьогодні вже митрополита Мукачівського і Ужгородського. Відкриття Центру було приурочено 97-й річниці з дня народження відомого богослова і вченого, подвижника благочестя Православної Церкви на Закарпатті в XX столітті, духівника Свято-Миколаївського жіночого монастиря, архімандрита Василія (Проніна).

Директором Центру є к.і.н., доцент, PhD., Юрій Данилець, вченим секретарем – к.б., ThDr., о. Олександр Монич.

Центр, який об’єднує більше 10 дослідників, активно досліджує історичне минуле Православної Церкви на Закарпатті, вивчає богословсько-історичну спадщину архімандрита Василія (Проніна), різноманітні богословські питання. За весь час існування Центру його керівництвом та співробітниками видано цілий ряд наукових публікацій, монографій, збірників документів та проведено міжнародні конференції на актуальні теми.

З 2011 р. співробітники Центру видають власне наукове періодичне видання – «Наукові записки Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна)». До складу редколегії журналу сходять відомі українські та зарубіжні вчені. Створено сайт, на якому представлені електронні варіанти всіх номерів «Наукових записок», подано вимоги до оформлення статей та іншу актуальну інформацію.

Значним досягненням редколегії є розміщення поточного №8 в міжнародній наукометричній базі Index Copernicus (IC): https://journals.indexcopernicus.com/search/details?id=51390&lang=pl&fbclid=IwAR1Y5w29JLoo0-QOhxfaq9vNP7ngy1VlbcwStw_P7NHvqhcKkoqjH7tAW_g

Всі номери Наукових Записок БІНДЦу Ви можете передивитися на офіційному сайті єпархії за цим посиланням: https://m-church.org.ua/naukovi-zapysky-bindts/

Index Copernicus (IC) – польська міжнародна наукометрична база даних, що включає індексування, ранжування, реферування журналів і статей. Створена в 1999 р. з метою просування досягнень науки та підтримки національного та міжнародного співробітництва між науковцями, видавцями наукових журналів і науковими організаціями. Знаходиться база даних у веденні Index Copernicus International.
Index Copernicus складає власний імпакт-фактор: щорічно проводить детальну експертизу журналів включених в свою базу даних. Представляє метадані статей журналу (назва, анотація, автори, ключові слова, список літератури), при бажанні видавництво може публікувати посилання на повні тексти статей свого журналу. Кожен журнал у базі отримує свій показник ICV (Index Copernicus Value).
Index Copernicus містить кілька інструментів для оцінки продуктивності авторів і видавців, які дозволяють відслідковувати вплив наукових робіт і публікацій окремих учених або наукових установ.

Зокрема: IC Journals Master List – на обліку знаходиться більше 5000 наукових журналів з усього світу.

IC Publishers Panel – для редакторів, що використовують панель для відбору, придбання, редагування статей в журналах; інструмент дозволяє модерувати сайт журналу для управління базою статей, авторів, рецензентів і підписчиків.

IC Scientists – для дослідників з різних країн, що надають свої порт-фоліо з можливістю поділитися своїми досягненнями та оцінити здобутки інших вчених, а також подати заявку на участь у науково-дослідному проекті. Індивідуальний профіль автора показує науковий потенціал автора, а також гарантує відстеження актуальної наукової інформації, допомагає в пошуку іноземних співавторів у дослідженнях.

IC Institutions – для наукових установ, науково-дослідних інститутів, університетів та інших організацій, що здійснюють науково-дослідну роботу. Система дозволяє архівувати і багатовимірно аналізувати досягнення вчених від імені установи, забезпечує доступ до зовнішніх баз даних і додаткових інструментів для наукової співпраці.

Щоб потрапити у базу даних Index Copernicus , журнали реєструються у науковій базі IC Journals Master List та проходять строгу та багатопараметричну оцінку.

Для зазначеної бази даних міжнародні експерти розробили модель ICI Publishing Stars, яка дозволяє вибирати ключові параметри, яким повинні відповідати наукові журнали. В комплексі ці параметри визначають:
– якість наукового журналу – визначається на підставі рівня виконання критеріїв в конкретних функціональних областях наукового журналу;
– вплив наукового журналу – визначається на основі рівня цитованості журналу і відображає ступінь авторитету журналу в науковому світі та динаміку його впливу.

Редколегія запрошує авторів до співпраці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.