LIVE. МОНАСТИРІ ЄПАРХІЇ ПРИЙМАЮТЬ БІЖЕНЦІВ ТА ПОСТРАЖДАЛИХ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ НА УКРАЇНІ

Як ми вже повідомляли, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви та керуючого Мукачівською єпархією, монастирі Мукачівської єпархії надають посильну гуманітарну допомогу, біденцям, вимушеним переселенцям та всім, хто постраждав внаслідок війни в Україні, всім людям, які прибуватимуть на територію нашого краю.

Станом на 25.02.22 ситуація з поселенням та прийомом біженців в монастирях наступна: 

Свалявський монастир − прийняв на проживання 25 чоловік; у Свято-Миколаївському Мукачівському монастирі проживає 4 сім’ї по 3 людини;  чоловічий монастир на честь Похвали Пресвятої Богородиці (с. Доманинці), щодня годує 10 людей; в Свято-Покровському чоловічому монастирі с. Ракошино прийнято на проживання з Києва і Харкова 7 людей (монастир додатково вже очікує сьогодні-завтра, ще біженців); жіночий монастир в Домбоках прийняв 10 біженців.

Щодо подальшого, можливого прийому біженців, то в інших монастирях така спроможність поки що, ще зберігається.

Крім того, спільно з місцевою владою монастирі роблять все можливо, щоб разом зі своїм народом допомогти переселенцям.

Сьогодні, 25.02.22 в стінах Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря намісник обителі, архімандрит Марк (Куштан) разом з головою Ужгородської РДА, Радіоном Кіштулинцем на місті обговорили можливість додаткового поселення біженців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.