ІРШАВА. Духовенство міста взяло участь в урочистих заходах до Дня захисника України

Згідно з указом Президента України щорічно 14 жовтня відзначаємо День захисника України.

Свято направду всенародне, бо захисниками Вітчизни є і ветерани Другої світової війни і учасники національно-визвольних рухів XX ст., учасники АТО, добровольці і військові, волонтери, діти і дорослі – всі ті, хто в різний час і спосіб боровся з ворогами України та захищав її Незалежність.

Напередодні, 13 жовтня на центральній площі м. Іршава відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня Захисника України, про це повідомляє Іршавська міська рада.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора на запрошення організаторів заходу участь в події взяли настоятель Петро-Павлівського храму міста, протоієрей Василій Ігнат та настоятель Свято-Василівського храму міста, отець Іван Совтан.

Участь у заході взяли керівники громади, установ та служб, силових структур, ветерани, учасники АТО, воїни-афганці, громадськість.

На початку, в пам’ять про тих, хто поліг на полі бою, захищаючи українську землю, учасниками урочистого зібрання було покладено квіти до Пам’ятного знаку Борцям за Свободу та Незалежність України, Героям небесної сотні та загиблим в зоні АТО, до пам’ятника воїнам-визволителям в м. Іршава, до Пам’ятника воїнам, полеглим в Афганістані, до пам’ятного знаку загиблим учасникам в АТО та вшановано хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих захисників України.

Священнослужителы у свою чергу звершили заупокыйну панахиду за загиблими героями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.