ЗВЕРНЕННЯ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОГО ФЕОДОРА, МИТРОПОЛИТА МУКАЧІВСЬКОГО І УЖГОРОДСЬКОГО ЩОДО ЦЕРКОВНОГО ЖИТТЯ В УМОВАХ ЗАГОСТРЕННЯ ПАНДЕМІЇ COVID – 19

Дорогі священнослужителі,

чернецтво, браття і сестри всі віряни

Мукачівської Православної єпархії.

В зв’язку з загостренням третьої хвилі пандемії COVID – 19, яка на жаль призводить до важких ускладнень та летальних випадків, звертаємося до духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії УПЦ з наступним проханням.

Передусім наголошуємо на необхідності зберігати спокій та не піддаватися панічним настроям.

Уважно ставтеся до виконання рішень та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, органів державної влади, місцевого самоврядування щодо протиепідемічних заходів та обмежень.

У разі появи ознак схожих на інфекційне захворювання необхідно негайно звернутися до лікаря, залишатись вдома на самоізоляції до повного одужання та не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

У всіх храмах та обителях Мукачівської єпархії на літургії та інших статутних богослужіннях усердно читати молитви та прохання на сугубій ектенії затверджені Священними Синодом.

Зобов’язуємо настоятелів та настоятельниць монастирів та настоятелів храмів щоб місцеві святині (ікони, кіоти, тощо) постійно протирались дезінфікуючими розчинами. Також слід з особливою увагою стежити за чистотою храмів, церковних приміщень, частіше проводити в них прибирання та дезінфекцію.

У разі зараження хворобою COVID – 19, а також рішення вірянина під час карантину перебувати вдома особливо людей, які знаходяться в зоні ризику повідомляємо, що вони мають можливість стежити за богослужінням онлайн (Ужгородський Хрестовоздвиженський кафедральний собор: https://ungsobor.church.ua; https://www.facebook.com/ungsobor.livehttps://youtube.com/c/ungsobor).

Просимо духовенство, чернецтво та вірян посилити молитву за лікарів та весь медичний персонал, які приймають активну участь в боротьбі з епідемією коронавірусу.

<Посилюйте усердну молитву та покаяння через участь в Таїнствах Сповіді та Причастя до Всемогутнього Бога, Який може Божественною силою зупинити та зцілити недуги. Як віруючі люди, ми знаємо, пам’ятаємо і переконані, що молитвою та постом, служінням ближнім та душевним спокоєм ми зможемо подолати це лихо сьогодення.

«Тож у вірі та любові, як істинні християни, зустрінемо всі попущені Богом випробовування та зі щирою молитвою до нашої небесної Заступниці Пресвятої Богородиці і всіх Святих самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богу віддаймо!»

З повагою,

митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.