В Закарпатській ОДА відбулася зустріч керівників та представників всіх релігійних конфесій

Керівництво Закарпатської ОДА зустрілося з представниками духовенства краю, щоб обговорити питання щодо дотримання встановлених карантинних обмежень у релігійних установах області. Про це повідомляється на сайті ОДА https://carpathia.gov.ua
З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в зустрічі взяв секретар єпархії, протоієрей Віктор Місо та благочинний м. Ужгорода, протоієрей Володимир Гуй.
Голова облдержадміністрації Анатолій Полосков зауважив, що Закарпатська область у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки.
Перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький зазначив, що 6 лікарень Закарпаття заповнені майже на 100 %.
З початку пандемії в області зафіксовано 3 підйоми рівня захворюваності: перший – упродовж червня–липня, другий – протягом жовтня–листопада, а третій триває зараз. Про це розповів Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
Головні лікарі медичних закладів області Михайло Поляк та Юрій Яцина розповіли про поточну ситуацію у лікарнях. За їхніми словами, кількість госпіталізацій збільшилася, багато пацієнтів важкі, масово хворіють і медичні працівники. Обласна епідеміологиня Вікторія Тимчик повідомила про початок вакцинації проти COVID-19 на Закарпатті.
«Віряни, керівники та представники всіх релігійних конфесій, організацій області повинні дотримуватися карантинних обмежень. Тільки комплексні заходи допоможуть стримати поширення COVID-19 та знизити навантаження на медичну систему Закарпаття, адже ресурси та можливості у нас обмежені», – сказав Анатолій Полосков, голова облдержадміністрації.
Наразі в області посилено профілактичні заходи та створено додаткові патрульні групи, які будуть стежити за порядком дотримання встановлених карантинних обмежень. Про це повідомив Ярослав Колесник, начальник ГУНП у Закарпатській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.