УПЕРШЕ. Відбувся практичний інтенсив для вчителів недільних шкіл єпархії від проекту “Світло” (+Фото)

Як ми повідомляли, у єпархії створено новий освітній, єпархіальний проект «Світло».

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи Свято-Покровського чоловічого монастиря, що в с. Ракошино та церковної школи “Крапелька любові”, що діє при ньому,  12 грудня відбулася перша зустріч вчителів недільних шкіл єпархії.

На базі церковної школи «Крапелька любові» зібрались 21 учасник  з  недільних шкіл: кафедрального собору на честь Різдва Божої Матері м. Мукачева, Свято-Троїцького храму (Боздош), Свято-Михайлівського (Минай), Почаївської ікони Божої Матері (БАМ) м. Ужгорода, Іршави, села Білки, Руське і, безпосередньо, “Крапелька любові”.

Захід був спрямований на навчання, а також знайомство між собою вчителів недільних шкіл єпархії.

Інтенсив передбачав наступну структуру: виступ спікерів, а також обговорення назагал теми.

Зокрема, говорили про: Структуру біблійного уроку. Про церковнослов’янську мову та її роль у православній педагогіці. Про альтернативні заходи у житті церковної школи. Про досвід, напрацювання. Та про ігри, які можна грати, не маючи великого бюджету чи відповідного приміщення.

Організатори підготували для вчителів папку з роздатковим матеріалом. А також були представлені підручники, за якими працюють школи єпархії. Відтак кожен охочий міг ознайомитися з літературою вживу.

Крім того, були надані інтернет-джерела, де можна шукати інформацію, аби наповнити заняття матеріалом.

“Сьогодні нас було 21. Ви можете уявити: 21 людина, якій не байдуже як росте нове покоління. Людей, що готові вчитися, слухати, черпати нові ідеї, обмінюватися досвідом. Проект “Світло” – про об’єднання православних педагогів, поштовх до дії і розвитку. Сьогодні ми започаткували нову традицію, з Божою допомогою, подібні зустрічі будуть щорічними”, – прокоментувала захід директор церковної школи «Крапелька любові» Світлана Спачинська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.