До свята Хрещення Русі звершено паломництво до Почаївської Лаври (+Фото)

До дня свята Хрещення Русі з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи Єпархіального молодіжного відділу та за підтримки  добрих людей була здійснена паломницька поїздка до святинь Почаївської Свято-Успенської  Лаври.
27-го липня паломники виїхали зі Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря с. Сільце Іршавського району, де було відслужено молебень за благополучну дорогу.
Зі сходом сонця учасники поїздки прибули до святині. Взяли участь у Божественній літургії та хресній ході.
За доброю закарпатською традицією паломники приїхали із гостинцями, а саме – з хлібом, який випікається в благодійній пекарні «Зерно Добра».
Також гостинці були передані безпритульним людям міста.
“Дякуючи молитвам дорогого Владики, Свято-Троїцький “Паломник” (прот. Ярослав Попович) відвідав такі великі святині як Свято-Духівський скит, де приміряючи хрест прп. Нікіти Стовпника можна було відчути хоч трохи важкість його подвигу; також джерело праведної Анни, де знайшли прихисток на ніч.
В останній день поїздки було відвідано Свято-Богоявленський Кременецький жіночий монастир. Тут після літургії ми змогли поспілкуватися з ігуменею Маріоніллою, яка пригостила наших паломників смачним монастирським обідом. У піднесеному настрої, з чистим серцем паломники повернулися додому. Щира подяка усім тим, хто нам допоміг!”, – розповів детальніше про паломницьку поїздку архімандрит Агапіт (Шпиняк), голова Молодіжного відділу єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.